top of page

הכנרת, מקווה המים המתוקים הגדול בארץ, ייחודית מאוד מהרבה בחינות. המים המתוקים, מציפים פחות ממים מלוחים, ולכן קשה יותר לצוף בה. משטר הרוחות באזור הכנרת מתעתע ביותר, אולם ניתן להגיד שבאופן די קבוע כל יום אחר הצהרים מנשבות רוחות חזקות שגורמות לסחף וסוחפות עמן אנשים על מזרוני ים או מתקנים מתנפחים אחרים. תופעה זו חוזרת על עצמה בעשרות מקרים בשנה- רובם מסתיימים בשלום, אך כאשר נכנסים ללחץ, או שהמזרון מאבד את האוויר הבעיה נעשית קשה. במקרים אלו בנכרת, מומלץ להישאר קרובים לחוף, בעיקר כששוכבים על מזרון ובאזור הצהרים, עם תחילת הרוח לצאת מיד מן המים.
במפרץ אילת הים לרוב נוח, הוא מלוח מים תיכון ולכן מציף יותר, אולם ברוב החופים, למעט החוף הצפוני אין מצילים, ולכן כדאי להישאר בקרבת החוף ולהקפיד על נעילת נעליים על כפות הרגליים כהגנה מקיפודים ודגי אבן שנמצאים בכל החופים ועלולים להכאיב מאוד ואפילו להיות מסוכנים.
לכו לים לנפוש ולהנות, שמרו על עצמכם ולא לשכוח קרם הגנה.

יחידת הצוללים זק"א מחוז תל אביב

אודות יחידת הצוללים של זק"א תל אביב

הים לא סולח. בדרך כלל בחודשי הקיץ, הים גובה קורבנות, שייתכן והיה ניתן למנוע. אנשים טבעו למוות באילת, בים התיכון ובכינרת. כל אחד מהימים האלה הוא בעל מאפיינים שונים לחלוטין, אך המשותף לכל המקרים הוא טביעה בחופים לא מוכרזים, או בשעות שאין מציל, דבר שמשאיר את הטובע להתמודד לבד מול הים, גם אם הוא יודע לשחות, וכאמור הים לא סולח.
יחידת הצוללים של זק"א ת"א עוסקת באיתור וחילוץ נעדרים במקווי מים מגוונים בארץ. היחידה מורכבת מעשרות צוללים מיומנים שעברו הכשרות ייעודיות ומתאמנים בשגרה על מתארים שונים ואנשיה מעדיפים רק להתאמן ולא להזדקק לצאת לחיפושים ולכן ננסה לתת מעט דגשים על כללי זהירות בים.

DSC_0443_00108.jpg

הכלל הראשון והוא נכון לכל תחום בחיים- יותר קל להימנע מלהיכנס לצרה מאשר לצאת ממנה. כניסה לים הינה מסוכנת לאנשים שיודעים לשחות, קל וחומר לכאלה שאינם יודעים. היכרות עם הים אליו נכנסים הכרחית.
הים תיכון, גלי במרבית מחודשי הקיץ. בין הגלים הנשברים אל החוף, ישנם אזורים שקטים לכאורה, שאינם גליים, ונראים מזמינים יותר להיכנס דרכם- אלו האזורים המסוכנים ביותר! מקומות אלה, הם אזורי הניקוז שמהם חוזרים המים של הגלים שמכים בחוף בחזרה לעומק, הזרימה באזורים אלה חזקה ביותר, אל תוך הים, באזורים אלו, ברוב המקרים יש בורות, כיוון שהזרם גורף את החול. אזור זה של זרם חוזר מהווה סכנת מוות גם לשחיינים מנוסים. רוב האנשים שנקלעים לזרם חוזר, מתחילים באופן אינסטינקטיבי לשחות נגד הזרם. הפחד כי הזרם ייקח אותך ללב ים, מפעיל את מנגנוני ההישרדות. בעזרת המצילים בחוף אשקלון, ביצענו הדמיה של כניסה לזרם חוזר בליווי מצילים ועם חליפות הצלה. כל הנכנסים, שחיינים טובים וצוללים מנוסים- לא הצליחו לגבור על הזרם. במקרה היקלעות לזרם חוזר, הדבר החשוב ביותר הוא לא להילחם בו, אלא לעשות כל מאמץ להשאיר את הראש מעל למים ולהירגע תוך ניסיון להתקדם במאונך לזרם, כדי לצאת ממנו. הזרם החוזר מסתיים לאחר כמה עשרות מטרים, וניתן לצאת ממנו בקלות ימינה או שמאלה, ולחזור בעזרת הגלים.

bottom of page